petra

Jordanië

LEES MEER

Jordanië is een prachtig land gelegen in het Midden-Oosten en is niet veel groter dan Nederland. Het is daarom ook het ideale land om er voor een week rond te reizen. Veel langer dan dat heb je niet namelijk niet nodig. Jordanië staat natuurlijk bekend door de eeuwenoude stad Petra, maar vergeet ook zeker de magische Wadi Rum woestijn en de Dode Zee niet! Een reis naar Jordanië zal dus hoe dan ook avontuurlijk zijn. Of je dit nu met een groepsrondreis doet of met een huurauto, Jordanië zal je niet teleurstellen!

Goed om te weten:

Hoofdstad: Amman

Beste reistijd: maart t/m mei & oktober t/m november

Munteenheid: Jordaanse Dinar | Geld wisselen

Aanbevolen reisvaccinaties: DTP & Hepatitis A

Taal: Arabisch

Tijdsverschil: +1 uur

Minimale vliegduur: 4,5 uur | Vergelijk vluchten

pakketreis

Vind deals voor je reis bij trivago.nl

Reizen naar Jordanië

Vanaf Amsterdam vlieg je in zo’n 4,5 uur tijd naar de hoofdstad van Jordanië, Amman. Eenmaal aangekomen waan je je in een hele andere wereld. Amman is de grootste stad in het land en wat mij betreft niet een plek waar ik aanraad om al te lang te verblijven. Voornamelijk omdat het gewoonweg niet echt een mooie stad is. Er zijn overigens zeker wel wat bezienswaardigheden om te bekijken zoals de ruïnes en het oude amfitheater.

Doordat het land niet zo’n grote oppervlakte kent, zijn de plaatsen erg goed aan te rijden. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een huurauto als vervoersmiddel te gebruiken. Het is een ideale manier om het land te zien. Zelf heb ik ervoor gekozen om een groepsreis bij Sawadee te boeken, puur omdat ik het niet zag zitten om in mijn eentje in een auto rond te rijden en de gezelligheid natuurlijk! Hoe dan ook, beide opties zijn mogelijk.

Reisadvies Jordanië

Veel mensen zijn terughoudend wat betreft reizen naar het Midden-Oosten door de aanhoudende conflicten die er zijn. Zonde, want Jordanië is een uitzondering op de regel. Het land is politiek erg stabiel en het reisadvies is dan ook eigenlijk altijd wel positief. Ook als vrouw kan je daar prima rondreizen. Meer weten over de veiligheid in Jordanië? Lees dan hoe ik het ervaren heb!

Beste reistijd Jordanië

De beste reistijd voor Jordanië is van maart t/m mei en oktober t/m november. Door de extreme hitte die kan plaatsvinden in de zomermaanden is het niet aan te raden om rond te reizen in Jordanië. Daarnaast kan het ondanks de hitte ook extreem druk zijn, en die combinatie heb je liever niet.