tuinen real alcazar

Spanje

LEES MEER

Veel Nederlanders kennen Spanje van zon, zee en strand. En alhoewel Spanje hier zeker een prima bestemming voor is, heeft het land veel meer te bieden. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige steden zoals Sevilla en Barcelona en de geschiedenis die daaraan vasthangt. Combineer dat met heerlijke tapas en je hebt je perfecte vakantiebestemming!

Goed om te weten:

Hoofdstad: Madrid

Beste reistijd: april t/m oktober

Minimale vliegduur: 2,5 uur | vergelijk vluchten

Munteenheid: Euro

Taal: Spaans, Catalaans, Galicisch, Baskisch en Aranees

pakketreis

Vind deals voor je reis bij trivago.nl

Reizen naar Spanje

Spanje is prima aan te rijden vanuit Nederland en veel mensen kiezen er dan ook voor om met hun auto of camper die kant op te rijden. Het klimaat is daar vaak heel aangenaam en door de vele kustplaatjes een prima land om de zomer in door te brengen. Spanje is ook enorm populair om zijn stedentripjes. Voor een paar tientjes kan je al het vliegtuig pakken naar hippe steden zoals Valencia, Barcelona en Sevilla.

 

Eilanden Spanje

De Spaanse eilanden mogen zeker niet overgeslagen worden. Zowel de Canarische eilanden als de Balearen hebben heel veel te bieden. Mallorca is bijvoorbeeld een heel mooi eiland en niet alleen om te feesten! Genoeg plekjes buiten het vaste land waar je de zon en zee ook op kan zoeken.