comomeer italie

Italië

LEES MEER

Bella Italia! Italië is een van mijn favoriete landen binnen Europa. Ik ging er vroeger als kind met het gezin al vaak heen in de zomervakanties en inmiddels als solo-reiziger vind ik het nog steeds een heerlijk land! Van de imposante Dolomieten in het noorden, tot het heuvelachtige Toscane en de bruisende hoofdstad Rome. Er is zoveel te ontdekken in dit Zuid-Europese land. Om over de heerlijke Italiaanse keuken nog maar te zwijgen!

Goed om te weten:

Hoofdstad: Rome

Beste reistijd: april t/m oktober

Munteenheid: Euro

Taal: Italiaans

Minimale vliegduur: 1,5 uur | vergelijk vluchten

pakketreis

Vind deals voor je reis bij trivago.nl

Reizen naar Italië

Italië is al jaren een populair vakantieland onder de Nederlanders en dat is niet zonder reden. Naast de leuke stedentripjes die je er kan maken zoals bijvoorbeeld Rome of Florence, staat het ook bekend als een campingland. Het is dan ook heel goed aan te rijden binnen 1 of 2 dagen. De meeste mensen bezoeken Italië met hun eigen auto of camper. Ik moet zeggen dat dit ook een van de meest ideale manieren is om door Italië te reizen omdat het je zoveel vrijheid geeft. Ben je niet zo’n held in het autorijden in het buitenland of heb je geen rijbewijs? Dan bestaan er natuurlijk ook genoeg georganiseerde groepsrondreizen waarmee je kan reizen of je maakt gebruik van het openbaar vervoer.

Beste reistijd Italië

Omdat Italië een stuk zuidelijker ligt dan ons eigen kikkerlandje is het er vaak in het voor- en najaar nog best lekker weer. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van waar je in Italië verblijft. In het noorden van het land kan het vaak wat slechter weer zijn, dit komt ook mede door het berggebied. Maar zit je wat zuidelijker, in Sicilië bijvoorbeeld, dan is de kans op lekker weer goed aanwezig. De beste reistijd voor Italië is dan ook van april t/m oktober. Houd er wel rekening mee dat de maanden juli en augustus erg heet en druk zullen zijn. Heb je dus de mogelijkheid om buiten het hoogseizoen te reizen, dan zou ik dat zeker doen!

Stedentrips Italië

Dat Italië prachtige steden heeft is inmiddels geen geheid meer. Naast het prachtige Rome, waar je makkelijk jezelf een week kan vermaken, moet je ook zeker andere delen van Italië niet overslaan. Denk bijvoorbeeld aan Turijn, Verona, Florence en Lucca om er maar een paar te noemen. Vaak kan je deze stedentripjes ook goed combineren met een rondreis maar even op en neer vanuit Nederland is natuurlijk ook mogelijk!