frankrijk

Frankrijk

LEES MEER

Frankrijk is voor Europeanen al jaren een geliefde vakantiebestemming en dat is niet zonder reden! Het land kent een rijke historie waardoor er genoeg culturele bezienswaardigheden te zien zijn. Niet alleen liefhebbers van cultuur komen aan hun trekken, maar ook zeker de wat actievere vakantieganger zal zich helemaal thuisvoelen in Frankrijk. Hoe je het ook went of keert, Frankrijk is niet meer weg te denken uit het lijstje van meest populaire vakantielanden binnen Europa!

Goed om te weten:

Hoofdstad: Parijs

Beste reistijd: mei t/m september en december t/m maart

Minimale vliegduur: 1,5 uur | Vergelijk vluchten

Munteenheid: Euro

Taal: Frans

pakketreis

Vind deals voor je reis bij trivago.nl

Beste reistijd Frankrijk

Omdat Frankrijk best een groot land is kent het verschillende landschappen en dus ook meerdere klimaten. Er zijn drie verschillende seizoenen waar je uit kan kiezen voor een vakantie.

Hoogseizoen

De maanden juni, juli en augustus zijn vaak de heetste en droogste maanden van het jaar. Dit zijn ook de drukste maanden en mocht je de optie hebben, zou ik aanraden deze periode te vermijden. Naast de drukte en de hoge temperaturen zal je ook een stuk duurder uit zijn vanwege de hoge prijzen!

Tussenseizoen

Het tussenseizoen valt in de maanden april, mei, september en oktober. Dit is vaak ook de beste periode om de drukte en de hoge temperaturen te vermijden. Wel is de kans op regen iets groter, maar in het zuiden van het land is het doorgaans goed te doen. Ook zal je een stuk goedkoper uit zijn dan als je in het hoogseizoen reist.

Laagseizoen

De maanden november t/m maart vormen het laagseizoen. Voor een zonvakantie moet je hier in deze periode natuurlijk niet zijn maar de Franse Alpen lenen zich wel perfect voor een skivakantie! Ook een stedentrip naar Parijs kan een goede optie zijn voor de wintermaanden.

Reizen naar Frankrijk

Frankrijk is een echt kampeerland en veel Nederlanders zullen dus ook de auto pakken om richting het zonnige zuiden te rijden en daar de tent op te zetten. Naast de auto zal je ook veel campers rond zien rijden. Dit is voor natuurliefhebber natuurlijk een geweldige manier om rond te reizen. Let er wel op dat de meeste snelwegen tolwegen zijn en je dus moet betalen. Als je wat langer door Frankrijk reist en zo min mogelijk last wil hebben van lange files voor de tolpoort kan je een tolbadge aanschaffen bij de ANWB. Hiermee wordt de tol automatisch via een kastje in je auto geregistreerd en afgeschreven.

Naast eigen vervoer kan heb je ook de mogelijkheid om rond te reizen met de trein. Voor vervoer van en naar grotere steden kan je gebruik maken van de TGV. Deze trein wordt voornamelijk gebruikt voor lange afstanden en je dient hier ook voor te reserveren.