nieuw-zeeland

Nieuw-Zeeland

LEES MEER

“Ik vind het nog steeds heel gek dat ik in Nieuw-Zeeland ben!” Dat is een van de eerste dingen die ik zei toen ik voor het eerst naar de andere kant van de wereld vloog in 2016. Sindsdien is het voor mij ook een van mijn meest favoriete landen om te bezoeken. Dit prachtige land heeft werkelijk alles wat je kan bedenken; zandduinen, fjorden, bergketens en tropische stranden.

Na mijn eerste bezoek aan Nieuw-Zeeland, wat ik overigens veel te kort vond, besloot ik dat ik zo snel mogelijk terug wilde! 2 jaar later ben ik die belofte aan mijzelf nagekomen en heb ik Nieuw-Zeeland 5 maanden mogen ontdekken. In deze periode heb ik veel kennis opgedaan over het land, de cultuur en natuur, maar ook over het backpacken zelf. Op deze pagina vind je al mijn ervaringen die ik in Nieuw-Zeeland heb opgedaan, problemen waar ik tegenaan liep, activiteiten die je niet mag missen en tips voor jouw bezoek aan Aotearoa!

Goed om te weten:

Hoofdstad: Wellington

Beste reistijd: Nieuw-Zeeland is elke maand goed te bezoeken. Wil je warm weer? Dan zijn december t/m februari de beste maanden

Munteenheid: Nieuw-Zeelandse Dollar | Geld wisselen

Taal: Engels & Maori

Tijdsverschil: Zomertijd: 10+ uur, Wintertijd: 12+ uur

Minimale vliegduur: 24 uur | Vergelijk vluchten

Reisstekker: Type I

pakketreis

Vind deals voor je reis bij trivago.nl

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Een reis naar Nieuw-Zeeland is er een om nooit te vergeten. Het land wordt ook wel Europa in het klein genoemd. Simpelweg omdat het zo ontzettend divers is. Een reis naar, letterlijk, de andere kant van de wereld is niet iets wat je zomaar even doet. Helaas houdt dit veel mensen tegen, maar wat mij betreft zijn het de lange vlieguren absoluut waard. Zorg ervoor dat je vluchten vergelijkt als je gaat boeken. Het kan namelijk soms aardig wat uurtjes schelen!

Beste reistijd Nieuw-Zeeland

Eigenlijk is Nieuw-Zeeland het gehele jaar door goed te bezoeken. Onze zomer is hun winter en andersom. De winters kunnen daar erg koud zijn, maar vaak is het wel droog. De zomers daarentegen zijn niet al te heet en erg aangenaam. Het Noordereiland kent wel een heel ander klimaat dan het Zuidereiland. Wij zijn bijvoorbeeld precies om die reden in augustus begonnen op het Zuidereiland en geëindigd op het Noordereiland om net iets warmer weer mee te pakken. De gevoelstemperatuur kan overigens vaak een stuk hoger zijn en let ook altijd op dat je je goed insmeert! Nieuw-Zeeland heeft namelijk een gat in de ozonlaag wat ervoor kan zorgen dat je snel verbrandt. Ik heb dat helaas zelf erg goed kunnen beamen en de eerste dagen mijn lesje geleerd!

Backpacken door Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is het perfecte land om te backpacken. Zelf heb ik dit 5 maanden lang gedaan en ik heb er geen moment spijt van gehad. Het land is superveilig en heeft zich ook helemaal aangepast aan de backpackers. Zo zijn er bijna overal wel hostels te vinden in verschillende prijsklassen en zijn er hop-on-hop-off bussen die je van plek a naar b brengen. Kiwi en Stray Travel zijn hier bekende voorbeelden van. Ik heb destijds de meest uitgebreide bus pas gekocht bij Stray Travel waarmee ik een jaar het land door kon reizen.

Noorder- en Zuidereiland Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een land met 4 seizoenen in één dag, heeft bijna alle landschappen die de wereld kent en heeft naar mijn mening het meest vriendelijke volk wat je tegen zult komen. Het land is verdeeld in drie eilanden. De grootste eilanden zijn het Zuidereiland en het Noordereiland. Het derde en ook het kleinste eiland is te vinden in het meest zuidelijke puntje van Nieuw-Zeeland namelijk, Stewart Island.

Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland huisvest ongeveer 75% van de bevolking. De meeste mensen zullen te vinden zijn in de grote steden zoals Wellington en Auckland. In het noorden van het eiland is een divers landschap te vinden van zandduinen tot aan prachtige stranden en eeuwenoude regenwouden. In het midden van het eiland kom je steeds meer groen heuvelachtig gebied tegen. Daarnaast staat het Noordereiland ook bekend om zijn vele vulkanische bezienswaardigheden zoals Rotorua en Tongariro National Park. De cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland, de Maori, is hier ook een stuk meer aanwezig dan op het Zuidereiland.

Het Zuidereiland kent een heel ander, maar nog steeds zeer divers, landschap dan het Noordereiland en is ook een stuk minder dichtbevolkt. Van de 4.8 miljoen mensen die Nieuw-Zeeland rijk is, wonen er maar 1 miljoen op het Zuidereiland. Mocht je ooit een binnenlandse vlucht maken over het Zuidereiland dan zal je uit je vliegtuigraam een prachtig uitgestrekte bergketen zien liggen die ook wel de Nieuw-Zeelandse Alpen wordt genoemd. Hier vind je onder anderen de hoogste berg van het land genaamd Mount Cook of ook wel Aoraki genoemd in de taal van de Maori’s. Een plek waar je, als het helder is, de sterren kan bekijken en prachtige wandelingen kunt maken.

Naast berggebieden staat het Zuidereiland ook bekend om zijn fjorden. In Fiordland National Park kun je een cruise maken tussen indrukwekkende fjorden en hoge watervallen.