dubai fonteinen

Verenigde Arabische Emiraten

LEES MEER

De Verenigde Arabische Emiraten bestaat uit 7 onafhankelijke oliestaten, namelijk Abu Dhabi, Dubai, Umm al Quwain, Ajman, Ras al Khaimah, Fujairah en Sharjah. Dubai en Abu Dhabi zijn de meest bekende oliestaten en trekken dan ook de meeste toeristen aan. In ongeveer 6 en een half uur vlieg je naar een van de oliestaatjes en waan je je in een hele andere wereld vol tegenstellingen. Het land heeft momenteel het hoogste gebouw ter wereld, de grootste shopping mall en het hoogste reuzenrad. Genoeg om te zien en te doen.

Goed om te weten:

Hoofdstad: Abu Dhabi

Beste reistijd: november t/m april

Minimale vliegduur: 6,5 uur | Vergelijk vliegtickets

Tijdsverschil: zomertijd +2 uur & wintertijd +3 uur

Aanbevolen vaccinaties: DTP & Hepatitis A

Reisstekker: Type D & G

Munteenheid: VAE-dirham | Geld wisselen

pakketreis

Vind deals voor je reis bij trivago.nl

Reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten

De Emiraten zijn niet ontzettend groot dus het duurt vaak niet erg lang voordat je je bestemming hebt bereikt. De voornaamste manier om je je te vervoeren is met de auto. Er zijn genoeg taxi’s te vinden, maar ik moet zeggen dat ik dat niet de fijnste taxirit ooit vond. Het is daar kennelijk normaal om zowel auto te rijden en je social media te checken. Iets wat in Nederland natuurlijk verboden is. Het openbaar vervoer is niet erg ontwikkeld, op Dubai na. Er rijden onbemande metro’s die je naar verschillende plekken in Dubai brengen. De Nol Cart is de ‘ov chipkaart’ van Dubai. Hiermee kan je gebruik maken van de metro, tram, bus en de watertaxi.

Eten en drinken in de VAE

Gezien de Emiraten voornamelijk Islamitisch is, zal je niet overal alcohol kunnen krijgen. Alleen restaurants en hotels die hier een vergunning voor hebben zullen alcohol schenken. Het is hier ook echt niet de bedoeling om dronken in het openbaar te verschijnen. Houd daar dan ook rekening mee.
Het eten in de VAE is vooral gebaseerd op de Arabische keuken. Dit is best wel gevarieerd en omdat er ook aardig wat expats wonen zul je ook wel veel Pakistaans en Indiaas eten vinden. Daarnaast zal je ook veel winkeltjes vinden met veel verschillende soorten kruiden. Erg mooi en kleurrijk om te zien!