zakynthos klif

Griekenland

LEES MEER

Wat mij betreft is Griekenland het ideale vakantieland om er even tussenuit te gaan. Het ligt op maar een paar uurtjes vliegen van Nederland, heeft (bijna altijd) zon garantie en omdat het land uit verschillende soorten eilanden bestaat, zal geen enkele vakantie hetzelfde zijn.

Dit historische land heeft een geschiedenis die ruim 6000 jaar teruggaat. Griekenland heeft in de loop van de jaren onderdeel uitgemaakt van de Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse imperia. Opgravingen en gebouwen uit de oudheid weerspiegelen deze interessante geschiedenis. Iedereen is wel bekend met de Griekse mythologie, maar wist je ook dat elk gebied en eiland zijn eigen versie heeft van de vele verhalen? Genoeg te ontdekken dus!

Goed om te weten:

Hoofdstad: Athene

Beste reistijd: april t/m oktober

Munteenheid: Euro

Taal: Grieks

Tijdsverschil: 1+ uur

Minimale vliegduur: 3 uur | Vind goedkope vliegtickets

pakketreis

Vind deals voor je reis bij trivago.nl

Vakantie naar Griekenland

Zie je het al voor je? Heerlijk uitgerust word je wakker van de zee die nog geen paar meter van je hotel ligt. Het is het eerste waar ik in ieder geval aan denk bij een vakantie naar Griekenland. De aangename temperatuur en het heerlijke eten zijn al reden genoeg om een reis naar dit Zuid-Europese land te overwegen. Griekenland heeft zo’n 6000 eilanden waarvan er maar 227 bewoond zijn! Er zal daarom altijd wel iets voor je tussen zitten.

Pakketreis Griekenland

Veel Nederlanders kiezen ervoor om tijdens hun vakantie een reis naar Griekenland te boeken. Het makkelijkste is om een pakketreis te boeken via een van de vele reisorganisaties. Je hebt keuze zat wat dat betreft, ook als je een beperkt budget hebt. TUI is een zeer populaire organisatie, die naar mijn ervaring altijd alles goed geregeld heeft. Ik ben nu al meerdere malen via TUI naar Griekenland afgereisd en heb er altijd een goede ervaring aan over gehouden. Ben je niet zo van de vakantieresorts en hecht je waarde aan een plekje voor jezelf? Dan kan je bij Eliza Was Here een privé huisje boeken. Het mooie is dat je hier vaak ook een auto bij huurt en je dus gemakkelijk het eiland kan verkennen!

Zelf een reis boeken naar Griekenland

Soms is het zelf regelen van een reis goedkoper dan het boeken van een pakketreis. Het is altijd even een afweging die je moet maken. Ben je bereid om er zelf moeite in te steken en alles zelf te regelen? Vaak is het makkelijker dan je denkt. Via vliegtickets.nl of momondo.nl vergelijk en boek je gemakkelijk je eigen reis naar Griekenland.

Rondreizen door Griekenland

Kan jij niet stilzitten tijdens je vakantie en ben je het liefst op doorreis? Ook dan is Griekenland het ideale land. Ondanks dat we bij Griekenland niet snel aan een rondreis denken, is bijvoorbeeld eilandhoppen wel weer een populair fenomeen. Je bezoekt dan verschillende eilanden waarbij de ferry je vervoersmiddel zal zijn. Griekenland heeft eilanden ten overvloede om te zien, dus waarom zou je het bij 1 eiland houden? Je kan zo’n rondreis zelf regelen of je boekt een op maat gemaakte reis.