verenigde staten

Verenigde Staten

LEES MEER

De Verenigde Staten van Amerika is een droom voor elke reiziger. Met 50 staten, grote metropolen en talloze nationale parken is de diversiteit in dit land gigantisch. Denk aan de bruisende steden zoals New York en San Francisco of de immens grote Grand Canyon. Het wild life en de Great Lakes. Omdat het zo’n ontzettend groot land is, heeft elke staat wel weer iets anders te bieden. Je bent hier in ieder geval niet snel uitgekeken!

Goed om te weten:

Hoofdstad: Washington D.C.

Beste reistijd: Gehele jaar

Munteenheid: Amerikaanse Dollar | Geld wisselen

Taal: Engels

Minimale vliegduur: 8 uur | Vergelijk vluchten

Reisstekker: Type A & B

Visum: Ja! Vraag een ESTA aan

pakketreis

Vind deals voor je reis bij trivago.nl

Antelope Canyon

RONDREIS ZUIDWEST AMERIKA: ONZE ROUTE IN 23 DAGEN

Deze 23-daagse rondreis brengt je door 4 verschillende staten in de VS. Van bruisende steden tot prachtige natuurwonderen in de nationale parken. Hoogtepunten uit deze reis zijn onder anderen de grootsheid van de Grand Canyon, de bizarre wereld van Las Vegas en bijzonder grote bomen in Sequoia National Park.

Reisduur Kosten Type reis
23 dagen  €6.100,- o.b.v. 3 personen Individuele georganiseerde rondreis

 

Reizen naar de Verenigde Staten

Via verschillende luchtvaartmaatschappijen bereik je vanaf Amsterdam de oostkust van de VS in zo’n 8 uur. Vlieg je naar de westkust van de VS dan ben je minstens 11 uur, zonder overstap, onderweg. Veel reizigers huren een auto of een camper als ze een rondreis maken door de VS. Dit is wel de beste manier om het land te ontdekken, omdat je de complete vrijheid hebt. Houd er alleen wel rekening mee dat de afstanden daar gigantisch zijn en je je reisschema hierop moet aanpassen, zeker als je beperkt de tijd hebt. Houd je niet van autorijden of heb je geen rijbewijs, dan zijn er heel veel groepsrondreizen die verschillende delen van de VS aanbieden.

 

Beste reistijd Verenigde Staten

Omdat de VS uit zo veel verschillende staten bestaat en de oppervlaktes erg groot zijn, verschilt het per staat welke periode van het jaar de beste reistijd is. Het is ook afhankelijk van wat je doel is op reis. Houd je bijvoorbeeld erg veel van skiën of wil je New York in de sneeuw zien, dan kan je natuurlijk het beste de wintermaanden aanhouden. De seizoenen lopen gelijk aan die van Nederland maar door de ligging van bepaalde staten kan dit nog weleens afwijken van de standaard seizoenen. De zomermaanden zijn vaak erg druk en in bepaalde staten kan het ook erg warm zijn. Over het algemeen is de VS het gehele jaar door goed te bezoeken. Check alleen van tevoren even waar je naartoe wil en wat je wil gaan doen daar.