belgie

België

LEES MEER

Je hoeft gelukkig niet altijd ver van huis te reizen om mooie plekjes te ontdekken. Onze zuiderburen hebben namelijk heel wat leuke steden om te bezoeken en prachtige natuur om bijvoorbeeld lekker te gaan kamperen. Vergeet ook zeker de Belgische biertjes niet en de heerlijke wafels! België heeft ook nog eens een populaire kust waar jaarlijks heel wat toeristen naartoe gaan. Kortom, diversiteit volop!

Goed om te weten:

Hoofdstad: Brussel

Beste reistijd: mei t/m september & december

Taal: Nederlands, Frans en Duits

Munteenheid: Euro

pakketreis

Vind deals voor je reis bij trivago.nl

Op vakantie in België

België is een perfect vakantieland wie er even tussenuit wil. Het land is binnen 3 uur vanaf Utrecht prima aan te reizen. Zowel in de zomermaanden als in het voorjaar en najaar kan je, met een beetje geluk op goed weer, goed genieten van de omgeving. De Belgische Ardennen zijn vooral heel populair om te kamperen en te wandelen. Maar ook de steden zijn het zeker waard. Denk aan het populaire Antwerpen of de schattige authentieke straatjes van Gent en Brugge. Ook vind je in België veel geschiedenis, voor wie dat interessant vindt.

Bourgondisch België

België staat ook bekend om zijn bourgondische keuken. Niet alleen de speciaal biertjes zijn reden genoeg om een uitstapje naar onze zuiderburen te maken maar ook het eten is er erg lekker. Denk aan de Luikse balletjes, de heerlijke chocola, de Gentse waterzooi en natuurlijk de Vlaamse mayonaise. Voor het eten alleen al is België zeker aan te raden.