backpacken

Backpacken

LEES MEER

Ben je van plan om een backpack te kopen voor jouw volgende reis maar weet je niet waar je op moet letten? Hier vind je alle tips voor het vinden van de juiste backpack! Op deze manier weet je goed waar je op moet letten als je een backpack aan wilt schaffen. Of dat nu in de winkel of online is. Daarnaast vind je hier ook verschillende tips over waar je de beste backpacks kan kopen.

Waar moet ik op letten als ik een backpack wil kopen?

 

Gewicht backpack

Het is belangrijk om te weten wat je kunt dragen. Niet alleen voor even, maar ook tijdens een wandeling. Een backpack draag je namelijk veel bij je als je op reis bent en je moet er zeker van zijn dat je het gewicht aan kan. Er wordt altijd geadviseerd dat je backpack niet meer dan 25% van je eigen lichaamsgewicht mag zijn. Daarnaast moet je ook rekening houden met wat je mee mag nemen in het vliegtuig. Uiteraard kan je altijd bijbetalen als het nodig is, maar het is goed om in je achterhoofd te houden dat veel maatschappijen een maximum aan gewicht hanteren.

Kwaliteit backpack

Wanneer je een backpack gaat kopen zal je er hoogstwaarschijnlijk meerdere reizen mee maken. Ondanks dat backpacks niet altijd goedkoop zijn, kun je het het beste zien als een investering. Het is belangrijk dat je backpack van goede kwaliteit is zodat je er altijd op kan rekenen tijdens je reis. Je kan je tijdens het aanschaffen van je backpack laten adviseren door je verkoper.

 

Prijs van de backpack

Backpacks bestaan in allerlei maten, vormen en dus ook prijsclassificaties. Houd er rekening mee dat je, bij een goede kwaliteit backpack, op zijn minst 100 euro kwijt bent. Vaker nog wel iets meer dan dat, maar dan heb je er vaak ook wel iets moois voor terug. Het loont om wat verder te kijken dan de eerste de beste die je vindt. Verschillende aanbieders zoals Bol.com, Coolblue, Nomad en backpackspullen.nl hebben vaak goede kwaliteit backpacks en regelmatig kortingsacties.

Pasvorm backpack

Het wordt zeker aangeraden om de backpack thuis of in de winkel te passen. Het is belangrijk om vast te stellen of de pasvorm goed is voor jou. Bij backpacks is het zo dat het gewicht op je heupen moet rusten en niet op je schouders. Zo voorkom je eventuele overbelasting op de verkeerde plek. Laat je ook goed adviseren als je in een winkel je backpack koopt. Tegenwoordig zijn er ook speciale backpacks voor vrouwen waarbij de pasvorm net iets aangepast is aan het lichaam van de vrouw.

Hoe groot moet mijn backpack zijn?

Hoe groot jouw backpack moet zijn hangt af van een aantal factoren. Hoe lang ben je bijvoorbeeld van plan om op reis te gaan? Waar ga je allemaal heen? Zijn er grote weersveranderingen waardoor je voor allerlei omstandigheden kleding mee moet nemen?

Als je online zoekt naar een backpack dan zijn er allerlei soorten maten te vinden. De grootte van een backpack wordt vermeld in liters. Hiernaast heb ik het onderverdeeld in 3 types. Klein (40-60 liter), normaal (60-80 liter) en groot (80-100 liter).

Welke maat voor jou geschikt is hangt niet alleen af van waar je naartoe gaat, maar ook aan je lichaamsbouw. Ben je klein of groot? Man of vrouw? Er is tegenwoordig genoeg keuze en er zijn zelfs speciale backpacks voor vrouwen!

Kleine backpack 40 tot 60 liter

Ben je niet van plan om lang op reis te gaan en hecht je geen waarde aan het meenemen van veel spullen? Dan is een kleine backpack van 40 tot 60 liter ruim voldoende voor jou.

Normale backpack 60 tot 80 liter

Ga je een backpack reis maken van een paar maanden en heb je kleding nodig voor verschillende weersomstandigheden? Een normale backpack van 60 tot 80 liter moet in dit geval perfect zijn voor jou. Deze backpack is niet te klein en je voorkomt het risico dat je teveel meeneemt.

Grote backpack 80 tot 100 liter

Een grote backpack van 80 tot 100 liter neem je in veel gevallen mee voor grote, meerdaagse tochten waar je een paar dagen zelfvoorzienend bent. Je zal veel materiaal moeten meenemen naast kleding. Een grote backpack is dan ook zeker geen overbodige luxe.