Lissabon zonvakantie

Portugal

LEES MEER

Portugal, het surfparadijs! Dit Zuid-Europese land staat er bekend om, net als de prachtige kustlijn, maar ook de geweldige steden Lissabon en Porto mag je niet missen. De Algarve is de perfecte plek om lekker uit te rusten middels een zonvakantie. Net als Spanje heeft Portugal een aantal prachtige eilanden zoals het wandeleiland Madeira of de groene Azoren. De Azoren bestaan uit 9 grote eilanden en een aantal kleinere eilandjes.

Goed om te weten:

Hoofdstad: Lissabon

Beste reistijd: mei t/m oktober

Minimale vliegduur: 2,5 uur | vergelijk vluchten

Munteenheid: euro

pakketreis

Vind deals voor je reis bij trivago.nl

Reizen naar Portugal

Of je nu naar Portugal gaat om te relaxen, te feesten, te surfen of rond te reizen, in Portugal kan het allemaal. Binnen 3 uurtjes vlieg je van Amsterdam naar Portugal. Sommige reizigers kiezen er ook voor om met de auto te gaan, in dat geval kom je langs Spanje en is het ook erg leuk om deze landen met elkaar te combineren. Met je eigen auto, of een huurauto, is een roadtrip door Portugal en Spanje de ideale vakantiebestemming.

Beste reistijd Portugal

Net als veel Zuid-Europese landen is ook Portugal nog goed in het voor- en najaar te bezoeken. Van mei t/m oktober heb je dan ook kans op heerlijk weer. Heb je de mogelijkheid om de maanden juli en augustus te vermijden, dan zou ik dat zeker aanraden. Niet alleen kan het dan erg heet zijn, sommige delen van Portugal staan ook bekend om zijn feestende jongeren. Alhoewel enkele van ons daar misschien naar op zoek zijn, kan je deze maanden het beste vermijden als je wat meer rust wilt.