thailand

Thailand

LEES MEER

Veel backpackers kiezen Thailand als hun eerste land in Azië. Niet zo gek, want het land is erg populair onder (jonge) reizigers. De combinatie van steden, natuur, cultuur en de prachtige eilanden heeft een grote aantrekkingskracht op veel mensen. En vergeet ook zeker het Thaise eten niet!

Goed om te weten:

Hoofdstad: Bangkok

Beste reistijd: november t/m maart

Munteenheid: Thaise baht | Geld wisselen

Taal: Thais

Aanbevolen reisvaccinaties: DTP & Hepatitis A

Tijdsverschil: zomertijd +5 uur & wintertijd +6 uur

Minimale vliegduur: 11 uur | Vergelijk vluchten

pakketreis

Vind deals voor je reis bij trivago.nl

Reizen naar Thailand

Thailand wordt ook wel het land van de glimlach genoemd. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is dit niet alleen omdat Thaise mensen zo’n vrolijk en vriendelijk karakter hebben. Je zal hier namelijk zelden een Thai zien die een negatieve emotie uit. Dit is vaak not done en alle emoties worden grotendeels verbloemd met een glimlach. Desondanks is het Thaise volk oprecht een erg vriendelijk en gastvrij volk.

Het Thaise vaste land alleen al heeft genoeg te bieden. Denk aan de prachtige gouden tempels, de miljoenenstad Bangkok en de natuur en wildlife in het noorden. Het is een ideaal land in Azië om je backpackreis te beginnen en met zo’n 11 uur vliegen ben je met een directe vlucht in de hoofdstad Bangkok. Vanuit hier kan je je reis beginnen of een binnenlandse vlucht nemen naar bijvoorbeeld Chang Mai of een van de eilanden.

Backpacken in Thailand

Thailand is het perfecte land om te backpacken. Zeker voor reizigers die voor het eerst kennismaken met deze vorm van reizen. Het land is helemaal ingesteld op reizigers en zeker op backpackers. Het zal het reizen daardoor een stuk makkelijker maken. Het betekent ook dat je veel andere backpackers zult tegen komen waar je natuurlijk weer mee kan optrekken en indien hulp aan kan vragen als je dat nodig hebt.

Thaise eilanden

Een reis naar Thailand is niet compleet zonder een bezoek aan een van de eilanden. Alhoewel ze vaak erg toeristisch zijn, vind je vaak toch nog wel prachtige plekken waar je heerlijk kan relaxen en kan genieten van de parelwitte stranden. Ga je voor een van de drukstbezochte eilanden Koh Phi Phi of kies je voor het wat minder bekende eiland Koh Lanta? Wat je doel ook is, je zal er vast en zeker een eiland naar wens kunnen vinden.

Beste reistijd Thailand

Van november tot en met februari heb je het droge seizoen in Thailand en dit wordt vaak aangeduid als de beste reistijd voor backpackers. Maar houd er wel rekening mee dat je het land ook moet delen met heel veel andere toeristen. Van maart tot en met juni loopt het hete seizoen waarbij temperaturen wel op kunnen lopen tot 40 graden. Ga je van juli tot en met oktober dan heb je de grootste kans op regen.