kaikoura

Top 7 must do's in Kaikoura

LEES MEER

Kaikoura is voor mij een van de meest rustgevende plaatsen in Nieuw-Zeeland. Vanaf Christchurch rijd je richting het noorden door de heuvels naar Kaikoura. Zodra je uit het heuvelachtige gebied rijdt, krijg je een prachtig uitzicht over de zee. Iets wat Kaikoura zo typeert zijn de bergen die zo dicht bij de zee liggen. Benieuwd naar wat dit plaatsje nog meer zo bijzonder maakt? Bekijk hieronder dan de top 7 must do’s van Kaikoura.

1. Walvissen spotten

Een van de beste plekken om walvissen te spotten is in Kaikoura en dan voornamelijk potvissen. De eerste keer dat ik Kaikoura bezocht in 2016 ben ik walvissen gaan spotten met Whale Watch Kaikoura. Deze organisatie garandeert met 95% zekerheid dat je walvissen zal zien. Zo niet, dan krijg je 80% van de prijs die je betaald hebt gewoon terug! Tijdens de tour, die zo’n 2 uur duurt, ga je met een catamaran richting open zee. De boot maakt minder geluid zodat het geen walvissen afschrikt en is een stuk minder vervuilend voor de oceaan. Ook krijg je interessante informatie te horen van de ervaren crew aan boord over de diverse dieren die in deze wateren leven. Zelf heb ik deze tour twee keer gedaan, waarbij ik tijdens de eerste tocht wel vier potvissen, een school dolfijnen en een paar albatrossen heb gezien!

walvis kaikoura

2. Lavendel Farm

Als je in Kaikoura bent mag je een bezoekje aan de Lavendyl lavender farm zeker niet missen. De lavendel farm ligt net buiten het centrum en bestaat uit prachtige rijen vol met lavendel. Naast dat je een frisse neus kan halen bij de farm, heb je ook de mogelijkheid om te blijven overnachten in een van hun accommodaties. Natuurlijk hebben ze een leuke gift shop vol met lavendel producten en als je dat nog niet genoeg vindt laten ze je zelfs zien hoe ze lavendel olie maken. 

seal kaikoura

3. Peninsula Walkway

De peninsula walkway is een gemakkelijke wandeling van 11 km die ongeveer drie uur duurt. Deze wandeling brengt je rondom het peninsula van Kaikoura en geeft je prachtige uitzichten over de baai. Er bestaan ook kortere routes als je geen zin hebt om drie uur te wandelen. Daarnaast vind je bij de kust ook nog eens een heuse seal colony. Als het eb is, heb je de mogelijkheid om over de rotsen te lopen en wie weet spot je een paar luie zeehonden op de rotsen, maar kijk uit! Ook al lijken ze zachtaardig, toch is het zeker niet aan te raden om heel dichtbij te komen. Geniet dan ook van deze bijzondere beesten op een afstandje.

 

4. Albatross Encounters

Naast walvissen en zeehonden kent Kaikoura ook een overvloed aan albatrossen. Deze grote vogels kunnen wel een spanwijdte van 3,5 meter bereiken! Albatross Encounters neemt je mee het water op om verschillende soorten vogels van dichtbij te bekijken. Tijdens deze tour krijg je uiteraard genoeg boeiende informatie over deze bijzondere vogels en wie weet krijg je nog meer wild life zoals dolfijnen en walvissen te zien!dolfijnen

5. Zwemmen met dolfijnen

Voor veel mensen is het een droom om een keer met dolfijnen te hebben gezwommen. Bij Dolphin Encounter Kaikoura kan die droom werkelijkheid worden! Voordat je je in het diepe begeeft, krijg je eerst een uitgebreide briefing over de veiligheid van zwemmen met de Dusky dolphins. Natuurlijk krijg je ook gelijk je zwemoutfit om ervoor te zorgen dat je niet onderkoeld raakt tijdens het snorkelen. Vanaf de haven ga je vervolgens met de boot op zoek naar een school dolfijnen. Soms kunnen deze scholen bestaan uit wel 1000 dolfijnen! Zodra ze gespot zijn, racet de boot er op af en krijg je vervolgens de kans om deze prachtige beesten van dichtbij te bewonderen. Dolfijnen zijn nieuwsgierige beesten en zullen dan ook speels om je heen komen zwemmen.

Tip: Heb je last van zeeziekte? Neem dan voor vertrek een pilletje in want de boot kan aardig heen en weer gaan! Deze zijn ook bij Dolphin Encounter te koop.

6. Kaikoura vanuit de lucht

Kaikoura vanuit de lucht bekijken? Met Wings over Whales ontdek je deze kustplaats vanuit een heel ander perspectief! Het bedrijf biedt scenic flights aan over de bergen, het peninsula en natuurlijk de oceaan. De vluchten die écht bijzonder zijn, zijn de whale flights. Deze 30 minuten durende vluchten brengen je een bijzonder uitzicht over de walvissen. Op deze manier kan je pas echt goed zien hoe groot deze prachtige beesten wel niet zijn!crayfish kaikoura

7. Zelf je maaltijd vangen

Kaikoura staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke verse vis en schaaldieren. Zo vers zal je het nooit meer krijgen! Je kan hier met een van de lokale bootjes mee op een tour om o.a. jouw eigen verse vis te vangen. Na de boottrip neem je je eigen gevangen buit mee en maak je het zelf klaar. Beter kan toch niet? Smullen maar!